Accu Dell Latitude D830
Linkedin

Accu Dell Latitude D830

Rome : Italy | May 06, 2012 at 11:00 PM PDT
By
XX XX
Views: Pending
 

Dat het fabeltje dat laptops met een groot scherm duur zijn niet klopt toont Dell aan met hun recente Accu Latitude E6400 . De laptop kan al vanaf € 52.31 gekocht worden, al kan je deze verder naar wens configureren. We nemen een kijkje naar wat deze laptop echt te bieden heeft.

Dell past hun modellen min of meer regelmatig aan sinds de introductie van de Dell Latitude E6410 Accu reeksen. Naar de prestaties kijkend zijn deze laptops gemaakt om wat in de schaduw van hun betere XPS laptops te leven. De Insprion 9400, een haantje-de-voorste uit hun nieuwste reeks was een van de best presterende Inspiron laptops.De Accu Dell Latitude E6500 gaat dan weer wat verder op het pad van budget office laptops van XL formaat, maar kan uitgerust worden met Intel Penryn CPU's en een ATI Mobility Radeon HD4330 om toch nog enkele multimediatoepassingen te kunnen uitvoeren. De prijs varieert van 400 tot 700 voor gemiddelde configuraties, die vrij goed presteren.

De trend om 16:9 breedbeeld schermen te gebruiken gaat onverminderd verder. Deze Accu Latitude E6510 heeft een 17,3 inch scherm, wat uiteraard ook zijn impact heeft op de breedte van de behuizing. Veel fabrikanten gebruiken optische illusies bij hun 16:9 breedbeeld laptops om de behuizing zelf kleiner te laten lijken.De scharnieren zitten direct aan de achterkant van de unit zelf. De eerste centimeters van het scherm zijn al niet zichtbaar waardoor de rand onderaan erg klein lijkt te zijn. Het scherm van 21,5 centimeter hoog sluit zo perfect aan op de unit zelf die 27,5 centimeter is. Accu Dell E6400 ATG „Cherry Red“

Ondanks de ruime afmetingen (279x417 millimeter) laat de behuizing een mobiele indruk na, met een vrij dun design en zijn gewicht van 3 kilogram. Afgezien van het scherm zitten er her en der verschillende kleuren in het design, zowel mat als reflecteren. Het scherm kan aangepast worden naar wens bij het bestellen van de laptop. Standaard zit er een zwart reflecterend scherm bij met de naam "Obsidian Black". Accu Dell Inspiron 15 , Dit kan vervangen worden door een blauw (Ice Blue) of een rood (Cherry Red) scherm voor een meerprijs van 39 euro. Echter wel allemaal met een reflectieve laag.

De behuizing is over het algemeen goed, de unit zelf is stevig, maar kan wat ingeduwd worden met wat krakende geluiden tot gevolg. Het scherm scoort hier maar matig, ook omdat het niet geheel stil staat.Een toertje rond de behuizing om te kijken welke poorten we allemaal kunnen terugvinden. De Accu Precision M2400 lijkt met drie USB poorten, VGA en een LAN poort nogal op een uit de kluiten gewassen netbook. Het enige verschil is dat hij nog een Expresscard slot heeft en een optisch station. Als je je graag wat op de toekomst voorbereid, voor een meerprijs van €140 kan je er voor kiezen om een BluRay drive in de laptop te laten steken.De positionering van de poorten is goed, maar je moet leven zonder poorten als eSATA, Firewire of DVI/HDMI. Accu Dell M1530

Dell maakt gebruik van een Marvel Yukon (88E8040 10/100) ethernet adapter en verschillende WLAN modules voor de communicatie met de buitenwereld. Ons testexemplaar had een Intel WiFi Link 5100 (b/g/n). Bluetooth kan ook op deze laptop, voor een meerprijs van €40.Wat garantie betreft, alle configuraties hebben standaard een jaar basisgarantie. Niet tot de tweede stap in de configuratie toont Dell de opties tot verschillende upgrades daarvan, tot 3 jaar onsite serivce (ongeveer 130 euro extra, afhankelijk van de andere opties). Daarna kan je nog kiezen om het service contract uit te breiden tot 4 jaar (+€29,55). De meerprijs van 130 euro voor 3 jaar ondersteuning lijkt ons wel gerechtvaardigd.

In schril contrast met de poorten, maakt Dell gebruik van alle beschikbare ruimte voor het toetsenbord om ook een numeriek toetsenbord te integreren. De toetsen hebben standaard afmetingen en er zitten geen verrassingen in de layout van het toetsenbord.Het toetsenbord buigt noemenswaardig door onder druk, wat tot ongewenste geluidjes (krakende) kan leiden, vooral bij het numeriek toetsenbord.

Het touchpad is vrij standaard geplaatst, is voldoende ruw en er over geleiden is goed mogelijk. Ook de grootte ervan is normaal. Beide muisknoppen moeten vrij diep ingeduwd worden, wat vrij typisch is voor Dell laptops.

Je kan kiezen tussen twee verschillende schermen voor de Accu Precision M4400 . Een van de opties is een reflectief HD scherm met "TrueLife" en een resolutie van 1600x900 pixels (zoals ons testexemplaar), de andere optie is een FullHD scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels (vanaf September 2009 beschikbaar).Naar onze mening is het scherm zelfs bij deze lagere resolutie overzichtelijk en perfect bruikbaar voor all-round gebruik. Het full HD scherm zal nog aantrekkelijker zijn voor gebruikers die graag een goed overzicht hebben, of voor de FullHD fans die graag de volledige kwaliteit van hun BluRay drive behouden.

De maximum schermhelderheid van ons testexemplaar was 197,6 cd/m² in het midden, in de bovenhoeken 161 cd/m². Met een simpele berekening weten we dan dat het scherm een lichtspreiding van 81,5% heeft.Door de zwart waarde van 1,12 cd/m² heeft dit scherm een redelijke contrastverhouding van 176:1. De kleurenweergave was intens, maar zeker te koud, blauwe kleuren worden te hard benadrukt.De Batterij Dell Latitude D820 is totaal niet geschikt voor buitengebruik. Het reflecterende scherm zorgt al voor vervelende spiegelingen in het scherm bij mindere lichtomstandigheden, wat buiten alleen maar erger wordt.De kijkhoeken zijn ook niet echt geweldig. De kleuren veranderen, zeker verticaal, erg snel bij. Horizontaal gezien blijft het beeld iets langer goed, maar vervelende reflecties doen zich zo enkel harder voor.

Zoals in het begin vermeld, zijn de prestaties van de Accu Precision M6400 ruim voldoende om vlot met kantoor applicaties te werken of simpele multimedia programma's. De meest eenvoudige versie van de Inspiron 1750 met een Intel Celeron CPU en een GMA 4500M HD is enkel aan te raden voor niet-veeleisende gebruikers. Deze single-core processor komt snel aan zijn grenzen bij multitasking. De per alternatief beschikbare Intel Core 2 Duo processoren, waarvan de T9600 CPU de krachtigste beschikbare CPU is, leveren significant meer prestaties dan deze Celeron. Accu Dell Latitude D830 , Helaas wel met een extra kost van, geloof het of niet, 530 euro! (op 13 augustus 2009) Blijkbaar heeft Deel een fout gemaakt bij de P8600. De huidige prijzen van Intel liggen bij afname van 1000 stuks op 209 dollar voor de P8600 en 316 dollar voor de T9600 cpu. De prijzen zijn aangepast na onze publicatie, de T9600 kan nu voor een meerprijs van 230 euro gekocht worden -wat we naar Intel's prijzen kijkend nog een behoorlijke toeslag vinden. Voor de meeste gebruikers is de P8600 echter de processor die het meeste waar voor zijn geld bied. Accu Dell M65

karo123 is based in Rovereto, Trentino-Alto Adige, Italy, and is a Stringer on Allvoices.
Report Credibility
 
  • Clear
  • Share:
  • Share
  • Clear
  • Clear
  • Clear
  • Clear
 
 
 
Advertisement
 

More From Allvoices

Report Your News Got a similar story?
Add it to the network!

Or add related content to this report

Most Commented ReportsUse of this site is governed by our Terms of Use Agreement and Privacy Policy.

© Allvoices, Inc. 2008-2014. All rights reserved. Powered by PulsePoint.